Välkommen till Piratpartiet Liza!

Liza Marklund fortsätter att överraska. Idag tror hon i Expressen att vårdnaden av barn hänger ihop med att de är en genetisk kopia av föräldrarna.

Bara det!

Sedan går hon vidare i resonemanget. Om Rick Falkvinge var konsekvent borde han ge bort sin dator till någon som bättre behöver den. Dessutom överlåta vårdnaden av eventuella barn till bättre förälder. Det är inte för att hon missunnar honom dator eller barn, utan för att hon tror att det är konsekvensen av Piratpartiets politik. Hur har hon fått för sig det?

Än mer överraskande driver hon tesen att hon i princip är enig med Piratpartiet i allt väsentligt. Det är bara The Pirate Bay hon tycker illa om. I integritetsfrågorna har hon samma åsikt: bort med FRA och IPRED! Ja, till och med fildelningen tycker hon är bra. En fri kultur prioriterar hon på plats 7 i en lista med mänskliga rättigheter, där bl a rätten till mat, vatten, sjukvård och utbildning kommer före. Det är svårt att tro att någon skulle ha en annan åsikt – ens i Piratpartiet – i prioriteringsfrågan.

Såvitt jag kan se sympatiserar därmed Liza Marklund helt och hållet med Piratpartiets syften. Hennes tveksamhet kring äganderätten och vårdnadsfrågorna kan ju undanröjas omedelbart. Det är ju inget som Piraterna står för. Vårdnaden om barn och ägenderätt är frågor som Piratpartiet överlämnat till andra partier, där också konsensus är total till Lizas förmån.

Frågan är om denna intellektuella titan förlyft sig eller om hon kommer att bli medlem i Piratpartiet. Jag vet inte vilket som vore mest skrämmande.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

4 svar

 1. Jag skulle säga att ett barn är mer som en AMV (en fan-gjord video där man klippt ihop musik med videomaterial från tex film och TV), en korsbefruktning av två helt olika kreativa inputs, som är ett verk i sig och förhoppningsvis överträffar sina ursprungskällor.

 2. Precis, och om man tar barnet, så finns det inte kvar hos föräldrarna.

  Knappast sant för en utdelad fil…

 3. Vad vi inte skall glömma innan vi alla kastar all tänkbar dynga åt fröken Marklunds håll, är att hon är författare. Författare av skönlitteratur. I skönlitterära verk behöver det inte finnas sanning. Snarare tvärtom. Författarens personliga verklighetsuppfattning är det som är viktigt.

  I Marklunds krönika finns ingen sanning och skall så heller inte finnas. Det är hennes högst personliga rättighet att gång efter annan bevisa att hon har rätt, som författare, att inte söka sanningen utan bara ge sina högst personliga betraktelser på sin omvärld.

  Vilka är vi att kritisera fröken Marklunds rätt att som skönlitterär författarinna få sprida sina “verk” på det sätt hon vill? Vi borde snarare vara tacksamma för att en sådan fantastisk kulturikon väljer att delge oss sina högst personliga icke faktabaserade betraktelser av sin fantastiska värld.

 4. Resonemangen från denna författarinna är numera så förvirrade och okunniga att de inte lämpar sig för seriösa diskussioner – men desto mera att göra sig lustig över – typ Badlands Hyena, som varmt rekommenderas.
  Hennes trovärdighet har väl skjutits i sank rejält i efterspelet till Gömda. Numera är hon som en parodi på sig själv. Märkligt att hon kunnat bibehålla sin ställning som skribent ens på Expressen, men jag antar att hon fortfarande säljer lösnummer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: