Scout på villovägar: Marianne Samuelsson har halkat omkull i gräddfilen

Att gynna företagsklimatet är inte detsamma som att gynna privatpersoner som äger företag. Det senare är olagligt, liksom i själva grunden av rättssystemet: det strider mot principen om likhet inför lagen. Det vet varenda scoutledare. Jag frågar mig därför om det verkligen är sant att Marianne Samuelsson varit ledare inom scoutrörelsen. Det är för övrigt den enda mer formella merit jag känner till när det gäller denna landshövding.

Strandskyddet har hög prioritet inom miljöpartiet. Men det är inte för sin integritet man befordras till landshövding. Det blir man genom flexibilitet och rätt bekanta, sk. social kompetens.

Gotland har länge varit anfrätt av svågerpolitik och lättare korruption. Sällskapet De Badande Wännerna är en illuster samling av män med visst inflytande. Kanske involverade i strandskyddet, eller ett slags livräddningssällskap, kanske med flytvästar som bonus. Förmodligen bättre än fallskärmar i insulär miljö. Vad vet man? Vad vill man veta?

Det känns bra att länsrätten flyttar till Stockholm, eftersom domarna tillhör baddarna – ursäkta, ska vara: badarna. Även byggnadsnämndens ordförande ingår bland Wännerna, och hans beslut kan överklagas i länsrätten. Eller också inte.

Bland försvararna av landshövdingen framhåller man att så här går det ju alltid till. Jo, det kan jag tänka. Någon tyckte det var osmart att låta sig bandas under ett ”internt” samtal, och att det var illojalt av medarbetaren i fråga att sprida informationen på sitt band. Jodå, även det kan jag förstå. Det är synpunkter som är relevanta ”internt”, om man vill göra sig en karriär i staten. Men för oss andra så blir det ju tvärtom. Det som är illojalt mot Marianne Samuelsson är lojalt mot skattebetalarna, alltså folket eller väljarna om man så vill. Att hålla masken utåt medan man gynnar korruptionen internt är i vissa kretsar en nödvändighet – men kallas vanligen för dubbelmoral eller rent av omoral och ohederlighet.

Att välja rätt lojalitet är en grannlaga fråga som inte låter sig avhandlas i ett enkelt blogginlägg. Där gäller det att hålla tungan rätt i mun, och där har landshövdingen brustit.

Sammanfattningvis så kräver scouthedern att hon fockas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: