Barnens bästa i Vellinge?

Vellinge kommun har gjort sig allmänt känd för sin ovilja att ta emot invandrare. Om detta kan man naturligtvis tycka vad man vill. Någon tycker kanske att de har goda skäl för sin ståndpunkt – andra att det är ett avskyvärt förhållningssätt.

Alla vet hur det står till i Vellinge i detta avseende. Varför skulle man då placera invandrare just i denna kommun där risken för avvoga reaktioner är större än på annan plats? Varför riskera att barnen inte bara känner sig ovälkomna utan också är det?

Jag kan bara se en anledning. Socialdemokrater i Malmö vill tvåla till moderater i allmänhet via den moderata majoriteten i Vellinge. Om detta kan man också tycka vad man vill. Några tycker nog att det är bra att tvåla till moderater i allmänhet och moderaterna i Vellinge i synnerhet – andra tycker att det är ett fult sätt att agera politiskt.

Annars brukar man alltid dra fram ”barnens bästa” som den viktigaste aspekten i sådana beslut. Är det verkligen för barnens bästa man vill öppna en invandrarförläggning i Vellinge? Det låter som om man tänkt mera på de politiska poängerna än på hur ungdomarna kommer att ha det.

Att sedan framställa sig som de invandrande ungdomarnas lojala vän ter sig extra smaklöst och lismande, när man uppenbarligen struntar i deras välfärd och istället använder dem som politiskt slagträ.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

2 svar

  1. OK. Stämmer bra. Hade inte koll på honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: