Nu krackelerar den känsliga materien i DN

Climategate är skandalen kring de läckta (hackade???) uppgifterna från CRU. En bra sammanfattande kommentar finns på Newsmill. Personligen gillar jag den dräpande sammanfattningen i en kommentar på en annan blogg:

” nu vet vi säkert att den globala uppvärmningen är skapad av människor…..

och… VI VET OCKSÅ VILKA SOM GJORDE DET!!!”

fritt att citera hur många gånger som man vill. Jag misstycker inte alls.

Hälsar ”Vargen” på Bredfjället.

DN har en märklig artikel som framhåller att klimatfrågorna i ljuset av Climategate är ”delikat materia”. Anar man en svängning från den fundamentalistiska och alarmistiska linje som Karin ”Nej, nej, nej, tro dem inte!” Bojs driver? Artikeln menar, föga originellt, att avslöjandena i Climategate måste tas med en nypa salt. Ändå ursäktar sig författaren å alla journalister, politikers och klimatforskares vägnar. Han betonar att de inte konspirerat utan att det mera blivit som ett självspelande piano. Klimatsvamlet bara mal på av sig självt. Trots att det nu börjar gå upp för allt fler hur fel man tänkt? Håller Bojs med om det? Jävligt känslig materia på den redaktionen, tror jag.

Nya Zeeland håller en liknande skandal på att utvecklas. Manipulerade grunddata, korrupt peer-review och ohederlig forskning.

Om dessa anklagelser är vad de verkar vara så måste det vara början till slutet för klimathysterin. George Monbiot i The Guardian är åtminstone oroad. Måtte i så fall huvuden rulla bland alla omdömeslösa forskare, politiker och journalister.

Det blir allt kärvare för klimatmötet i Köpenhamn. Nu talar man om Fiaskot i Köpenhamn

USA och Kina kommer inte att minska sina utsläpp, se länken ovan. De har bara gått med på att uttrycka sina åtaganden så diffust att fiaskot inte blir alltför uppenbart.

Är det dags att ompröva Sveriges dyra symbolpolitik, som ju inte märkbart påverkar det globala klimatet? Våra stolta mål att minska koldioxiden i nationen ger ju en marginell effekt i det stora hela, men kostar redan groteskt mycket pengar. Och tanken att föregå med gott exempel verkar ju inte ha fungerat alls.

Om  man vill veta mer om problemen med teorin om global uppvärmning orsakad av vår förbränning av fossila bränslen (AGW) och därmed stigande halter av koldioxid i atmosfären så kan man med fördel läsa den kortfattade publikationen Handbok för klimattänkare, som nu alltså finns översatt till svenska.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: