Region Skåne i Dagens Medicin och Läkartidningen

I dagens nummer av Dagens Medicin läser vi att allmänläkarna i Skåne är organiserade i tre olika ersättningssystem: nationella taxan, hälsovalet samt vårdavtal. Nu kritiseras incitamentsstrukturen för att likna utpressning.

Sören Olofsson, som är regiondirektör (capo di tutti capi, som en kommentatör uttryckt det) har en artikel i dagens nummer av Läkartidningen. Den handlar om kostnader för nya cancerläkemedel. Han vill ta reda på om patienterna verkligen villl ha sådana dyra mediciner.

Vad talar emot, undrar man? Är det en tjänstemannafråga? Kanske snarare en fråga för cancerläkare att hantera i varje enskilt fall? Detta bara sagt som välmenande råd. För det är väl inte bara för att spara pengar som direktören givit sig in i de farmakologiska och existentiella aspekterna av cancervården.

Som gammal språkpolis noterar jag också att han stavat fel på ordet existentiell (inte exixtensiell, vg. se SAOL), vilket är illavarslande. Inte för att jag vill göra mig lustig över någons dyslektiska oförmåga, utan för att han tycks sakna uppbackning av rättstavningskontroll i datorn – och inte heller ha någon (välvillig! och kompetent!) sekreterare till sin hjälp. Med en sådan ansvarsbörda som han har, så tycker jag att Regionen måste kunna ge honom såväl ny dator som ett kompetent kansli!

För att inte tala om korrekturet på Läkartidningen. Vart är tiderna på väg?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: