Christopher Kullenbergs sajt censurerad av EU?

Är detta ett skämt, eller är Christopher Kullenbergs sajt blockerad?

När man försöker komma in på den så möts man av detta meddelande.

block  content

De Länkar som finns i anslaget fungerar inte – vare sig till ”EU:s Access Management Policy” eller till det ”Feedback Form” som man ska fylla i om man önskar få klassificeringen (= blockeringen) av sajten omprövad.

Jag antar att det är Christopher själv som lagt ut denna bild som ett exempel på hur det kan se ut om Cecilia Malmström får som hon vill. Han är en enveten kritiker av censur på nätet.

Med Cencilias förslag möjliggör man att blockera misshagliga sajter på nätet. Skälet till denna censur är som vanligt att man vill motarbeta barnporr. Piratpartiet tycker inte att denna typ av censur är ett effektivt motmedel. Istället borde man spåra upp dem som sprider barnporren, åtala personerna och stänga ner sajterna. Nu låter man dem fortsätta vara uppkopplade till nätet med sin barnpornografi, men sätter upp dem på en censurlista som sedan internetleverantörerna kan välja att följa. Det är dessutom inte så svårt att kringgå censuren, så en nedstängning av sådan kriminell verksamhet är det enda effektiva.

Man kan undra om censurivern vad gäller barnporr beror på ren okunnighet eller är ett strategiskt sätt att införa censur i största allmänhet. Ett läckt dokument från EU antyder att så är fallet.

Cecilia Malmström är en stor besvikelse.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: