Lars Vilks får skylla sig själv?

Att påstå att Lars Vilks får skylla sig själv när han blev attackerad av uppretade muslimer är som att hävda att en våldtagen kvinna har sig själv att skylla eftersom hon provocerade mannen med sin utmanande klädsel.

Eller för att hon var ute sent på kvällen i fel omgivningar, eller tog svarttaxi hem.

Det är att blanda bort korten.

I de flesta kommentarer säger man att Vilks ska ha yttrandefrihet men

(Tjejer ska inte bli våldtagna men … )

Man har förståelse för de muslimer som upprördes av (och saboterade) hans föreläsning.

Precis som man kan förstå känslorna hos den som våldtar någon, får man anta.

Hans blogg har sabbats så att hans eget inlägg om det inträffade inte går att nå. Här finns det i en cachad version.

Detta övergrepp på konstnären sker i religionens Islams namn. På Facebook gratulerar man varandra i Muhammeds namn och har bildat gruppen Mörda horungen Lars Vilks. 400 medlemmar som vill mörda honom i Allahs namn.

Jag förväntar mig ett massivt avståndstagande från mer sansade anhängare av denna religion. Annars finns det en stor risk att detta smetar av sig på dem alla.

Varför journalister, kulturelit och socialliberaler inte blir mer upprörda har Nya Wermlands-Tidningen utrett, kommenterat av Erixon.

Denna präglas nämligen av en osedvanligt svår form av det självförakt som i USA fått namnet white guilt, vilket innebär att vita människor av historiska (och i praktiken därmed även ideologiska) skäl bör tycka illa om allt som är västerländskt hur bra, väl fungerande och positivt det än är. Och istället omfamna andra kulturer och dess egenheter hur felaktiga, galna och destruktiva de än må vara.

Och så får man givetvis tycka! Det är bara erbarmligt synd att de som gör det inte har Lars Vilks civilkurage att ställa sig på en scen och tala ur skägget. Istället producerar de först förnumstiga inlägg på ledar- och debattsidor om nödvändigheten av respekt och tolerans. Och vägrar sedan ta en seriös debatt med de som tycker annorlunda. Ynkedom skulle man kunna kalla det. Men då blir man väl stämplad som bigott.

Medan vi väntar på att alla förnuftiga muslimer tar avstånd rekommenderar jag ett besök  på Vilks hemsida eller besöker honom på Facebook eller går med i gruppen Vi som stödjer yttrandefrihet o anser att Lars Vilks får måla vad han vill.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

3 svar

 1. Hej detta är off-topic men,
  varför använda ett handikappat syndikeringsflöde? (partial RSS-feed) det är ju typ världens sämsta uppfinning och störande när man läser dina texter i en flödesläsare.

  Uppskattar bloggen i övrigt!

  • Tack för dina uppskattande ord om bloggen.

   Vad avser ”partial RSS-feed” så har jag inte en susning om vad det kan tänkas vara – än mindre vad jag ska göra åt detta ”handikappade syndikeringsflöde”. Men jag ska kolla runt. Kanske jag kan lära mig något nytt.

  • Nu hittade jag en inställning i WordPress som ger hela inlägg istället för avkortade. Hoppas det hjälper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: