Gazaloppet

Svenska hamnarbetare bojkottar israeliska varor. Det är inte första gången i världshistorien någon genomför en sådan bojkott.

Köp inte av judar

Köp inte av judar

Den svenska vänstern är fientlig mot Israel. Samtidigt är man kritiklös mot Israels fiender, inte minst Hamas. Från LO till Mankell tycker man ungefär likadant. Jag har allt svårare att förstå varför. Ship to Gaza ger sig ut för att vara humanitära, men det verkar snarare som om det handlar om anti-israeliska provokationer.

-Ett skepp kommer lastat!

-Lastat med vaddå?

-Unkna åsikter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

8 svar

 1. Du skriver ” Den svenska vänstern är fientlig mot Israel. Samtidigt är man kritiklös mot Israels fiender, inte minst Hamas.slut citat”
  Den svenska vänstern är inte fientlig till Israel, utan vill att Israel skall följa folkrätten som andra demokratiska stater, när vi bojkottade Syd-Afrika var det för att vi önskade alla deras innevånare en bättre framtid inte deras undergång.
  Nu är det inte bara vänstern som ställer krav på Israel
  Visst finns det andra än västern som gör detta läs vad tex. Stefan Ohlsson moderat skriver: http://stefanolsson.nu/2010/06/09/sakerhet-eller-markstold/
  Eller Anita Broden folkpartiet: http://anitabrodensblogg.blogspot.com/2010/05/attacken-mot-ship-to-gaza-ar-ett.html
  Och visst kritiserar de Hamas Läs vad socialisten Svensson skriver: http://www.zaramis.nu/blog/2009/01/01/hamas-ar-en-katastrof-for-palestina/

  Jag unnar israelerna att leva i en långsiktig fred och säkerhet men för detta krävs en rättvis fred.
  Lä om mitt besök hos kristna palestinier:
  http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2008/11/taybeh-del-1.html

  • Det finns någon från höger som också är kritisk mot Israel, och någon från vänster som kritiserar Hamas. Det är glädjande att tänka på, men ändrar inget i den stora bilden.

   Att jämföra Israel med det rasistiska Sydafrika eller fördenskull juntans Grekland som vi en gång bojkottade tycker jag är i sig är osakligt och fientligt mot Israel, som inte kommer i närheten av dessa staters övergrepp på sina medborgare. Israel befinner sig i en mycket svår och utsatt situation, och försöker lösa problem som ingen annan klarar av. Ibland har man trampat över linjen avseende anständighet och internationell rätt. Men påfallande mycket mindre än sina motståndare. Det förtjänar respekt.

   Ditt blogginlägg om kristna palestinier blev hårt kritiserat av kommentatorerna, och jag tycker att de väsentligen har rätt och att du har fel. Huvudorsaken till att kristna lämnar Palestina och andra muslimska länder i mellanöstern är inte Israels ockupation. Det är en långsökt förklaring. Det finns massor av vittnesmål om denna migration. En turistresa till området med ensidig information är inget argument i sammanhanget.

   Min syn på världen är sekulär, och skiljer sig även i många andra avseenden från din.

 2. Jo, jag vet att ämnet är allvarlgt. Men du lyckedas åstadkomma den här dagens absolut bästa rubrik angående Ship to Gaza. Det kan definitivt inte skada att man kan få sig ett ordentligt skratt i dessa dagar. Tack till dig och framför allt till Internet!

 3. Gillar rubriken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: